Casco zaalhuur

Locatie


‘Den Oven’ is een voormalige steenbakkerij die volledig werd gerenoveerd. Het industriële karakter werd evenwel behouden, met de fabrieksschoorsteen als onmiskenbare eyecatcher.

De werkplaats van vroeger is vandaag ‘the place to be’ voor alle soorten events.

Den Oven is een unieke eventlocatie bestaande uit een grote zaal van 600 m2 met bijbehorende mezzanine én een schitterend uitzicht op de Rupel.

Den Oven is de perfecte locatie voor al uw zakelijke evenementen: een personeelsfeest, een productvoorstelling, een seminarie of congres, tv-opnames,...

Den Oven leent zich voor zowel klein- als grootschalige bijeenkomsten, van 20 tot 800 personen!

interior-casco

Zalen

Eventhal

De eventhal van Den Oven is een prachtig decor voor uiteenlopende evenementen. De bakstenen muren, het stalen gebinte en de andere industriële elementen geven de zaal een uniek cachet.

De zaal heeft een capaciteit tot +/- 800 personen. En door middel van een industriële rolbrug kan de ruimte aangepast worden aan uw wensen.

De zaal biedt ook rechtstreeks toegang tot de tuin waar de gerenoveerde industriële schoorsteen staat. Bij mooi weer kan u hier genieten van uw aperitief, receptie of een pauze.

Faciliteiten:


  • Black box (mogelijkheid om van de zaal een volledige blackbox te maken, ideaal voor opnames,...)
  • Basis geluidsinstallatie
  • Airco & verwarming
  • Rolbrug (verkleinen / opsplitsen van de zaal)
  • Wifi
  • Rolstoeltoegankelijk


DSC01321

Zalen

Mezzanine


De mezzanine maakt integraal deel uit van ‘Den Oven’ en biedt plaats aan +/- 70 personen.

Door de glaspartijen heeft u van hieruit rechtstreeks contact met het gebeuren in de grote zaal en geniet u van binnen of vanop het buitenterras van een mooi panoramisch zicht op de Rupel.

Copyright-JelleJansegersPhotography -23-08-09 Adamant den Oven -1772- 090823 0219

Zalen

Zaal Rupel


Zaal Rupel, een intieme en gezellige ruimte op de eerste verdieping, biedt comfortabele zitplaatsen voor maximaal 14 personen.

Deze zaal kan apart worden gehuurd voor vergaderingen, workshops of opleidingen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deze ruimte te combineren met de grote zaal, waar ze kan dienen als backstage voor artiesten, als breakout room voor brainstormsessies, of zelfs als crew office.

zaal rupel 2

ZALEN

De Silo


Ontdek 'De Silo', een reconstructie van de oliesilo's die vroeger massaal te vinden waren op de steenbakkerijen. Deze zaal met een capaciteit van 30 personen voegt een vleugje geschiedenis toe aan uw evenement. 'De Silo' kan voor diverse doeleinden worden ingezet in combinatie met onze eventhal. Denk aan een stijlvolle ontvangstruimte, een indrukwekkende showroom voor uw producten of zelfs een professionele presentatieruimte en nog veel meer.

Copyright-JelleJansegersPhotography -23-08-09 Adamant den Oven -9709- 090823 0269

ZALEN

De Clothilde


Welkom aan boord van 'De Clothilde', onze gerenoveerde boot die voor onze eventhal ligt.

Deze verrassende ruimte biedt een unieke ervaring voor uw gasten. 'De Clothilde' wordt samen met onze eventhal verhuurd en is ideaal voor kleine presentaties, breakout-sessies en lounge-settings. Met een capaciteit van 20 personen biedt deze intieme ruimte een gezellige en inspirerende omgeving voor uw bijeenkomsten. Ontdek de charme van 'De Clothilde' en voeg een vleugje originaliteit toe aan uw evenement.

Copyright-JelleJansegersPhotography -23-08-09 Adamant den Oven -9671- 090823 0226
chimney-facade-black-stylized

Concept

Faciliteiten

Technische voorzieningen

Bij Den Oven kunt u rekenen op een sterke technische infrastructuur die een naadloos verloop van uw evenement garandeert. Wij bieden voldoende stroomvoorziening, geavanceerde airconditioning en verwarming, efficiënte ventilatiesysteem, betrouwbaar internet en tal van andere faciliteiten. Met deze sterke technische ondersteuning bent u verzekerd van een succesvolle en probleemloze ervaring tijdens uw evenement.

Leverancier & partners

U heeft de vrijheid om met uw eigen leveranciers te werken voor meubilair, techniek en catering (dranken via Den Oven).

U bent volledig vrij in het vormgeven van uw evenement. We staan echter altijd klaar om u te ondersteunen en adviseren. Of u nu de voorkeur geeft aan een full-service benadering of hulp nodig heeft bij specifieke aspecten, wij zijn er om u te helpen.

Ontdek ons full service aanbod
Pretty People Party LOW RES-6

Ligging & bereikbaarheid

Parking

Bij Den Oven bieden we een ruime parkeergelegenheid met meer dan 300 parkeerplaatsen, en indien nodig kunnen we nog meer capaciteit bieden. Onze gasten worden hartelijk verwelkomd door onze parkeerwachters, wat zorgt voor een soepel en vriendelijk ontvangst. Uw comfort en gemak staan bij ons hoog in het vaandel, zodat u zonder zorgen van uw evenement kunt genieten.

Vlotte verbinding

Den Oven geniet een uitstekende bereikbaarheid, zowel via de A12 als via de E19 snelwegen. Strategisch gelegen tussen Brussel, Antwerpen en Mechelen, is onze locatie gemakkelijk te vinden voor gasten uit verschillende regio's. Bovendien is Den Oven ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer en per fiets.

De Schorre

Den Oven bevindt zich op korte wandelafstand van het prachtige recreatiedomein De Schorre, dat een scala aan mogelijkheden biedt. Van boeiende teambuildingactiviteiten tot ontspannende wandelingen in de natuur, De Schorre heeft voor elk wat wils. Deze nabijheid biedt onze gasten de kans om hun evenement te verrijken met leuke en inspirerende buitenactiviteiten.

chimney-facade-black-stylized

Events

‘Casco’-zaalhuur


Casco verhuur bij Den Oven biedt een unieke mogelijkheid voor professionals die hun evenement willen vormgeven met een persoonlijke touch. Of je nu een doorgewinterde eventplanner, cateraar of leverancier bent, wij stellen onze eventhal graag ter beschikking voor jouw creatieve invulling.

Bij Den Oven heb je de vrijheid om te kiezen wat het beste aansluit bij jouw wensen: onze Full-Service Events of onze 'casco' verhuur. Bovendien geven we je volledige vrijheid bij het selecteren van jouw leveranciers en partners. Denk hierbij aan het kiezen van technische ondersteuning, cateringdiensten en andere leveranciers die perfect passen bij de unieke stijl en eisen van jouw evenement. Op deze manier creëren we samen de ideale omgeving voor een succesvolle en gepersonaliseerde ervaring bij Den Oven.

interior

Historiek

Historiek


Het bedrijvencentrum Hoek76 zag meer dan 40 jaar geleden het levenslicht in Boom. In die tijd was dit een verloederde industriegemeente die een rijk verleden kende.

Ooit was Boom het centrum van de Belgische baksteenindustrie. De Rupelstreek telde toen 54 steenbakkerijen, 16 brouwerijen en 5 scheepstimmerwerven. Meer dan de helft van de lokale bevolking werkte hier in deze industrie. Omstreeks 1976 kende deze een sterke achteruitgang omwille van de mechanisering en werd de grond ingenomen door kleiputten.

Wat overbleef was een woestenij van uitgegraven putten en vervallen gebouwen langsheen de Rupel. Door deze achteruitgang kende de regio een hoge werkloosheid met alle sociale gevolgen van dien.

In 1984 kocht Paul Cornelis als eerste initiatiefnemer in deze toen verwaarloosde omgeving een oude industriële site van 6,5 ha. De bestaande gebouwen werden verbouwd tot bruikbare ruimtes.

Oude klampoven

Een oude klampoven met daarbij horende schoorsteen kreeg een andere bestemming: 'Den Oven'. Doch bleef de ziel van een gloeiende steenoven bewaard. Destijds een plek waar veel mensen werkten en leefden, de hitte verdroegen om daarna hun droge kelen te spoelen.

Vandaag terug een warme locatie waar mensen elkaar ontmoeten, feesten en genieten.

Clothilde

Voor Den Oven bevindt zich de Clothilde, een van de vele kleine klippers die vroeger op de Rupel voer. Deze boten transporteerden de lading van zeeschepen die niet door de Rupel of andere rivieren geraakte. Ze vervoerden voornamelijk steen, zand en kolen.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-12-14 om 15.54.53_cb92a99e
Copyright-JelleJansegersPhotography -23-08-09 Adamant den Oven -9671- 090823 0226

Wenst u een onvergetelijke indruk te maken op uw gasten?
Neem dan gerust contact met ons op.

Contact


Telefoon:

+32 (0) 486 27 56 23

E-mail:

denoven@hoek76.be

Adres:

Den Oven
Bedrijvencentrum Hoek 76
2850 Boom

BTW BE 0423 738 164

Download brochure

Den Oven is gelegen in het bedrijvencentrum Hoek 76 in Boom.

De locatie is zeer centraal gelegen tussen de A12 en de E19 en vlot bereikbaar voor alle verkeer.

De bushalte van De Lijn is op wandelafstand en zorgt voor een vlotte verbinding naar Antwerpen, Brussel en Mechelen.

Het bedrijventerrein waarop Den Oven gelegen is, bevat voldoende parkings. Afhankelijk van uw event voorzien wij extra parkeergelegenheid op wandelafstand.


Schermafbeelding 2023-11-16 om 09.06.45